Meniu
Aluat: 400 gr. făină,
25 gr. drojdie de bere,
6 linguri de ulei de măsline extravirgin, sare.
Garnitura: 350 gr. roșii, 300 gr. mozzarella, ulei de măsline, câteva frunze de busuioc, oregano, sare, piper roșu
Se prepară aluatul de pizza: se amestecă ingredientele și aluatul rezultat se ține la cald ca să crească, apoi se întinde pe o planșetă înfăinată. Se pune într-o formă rotundă și unsă cu ulei de măsline.
2. Deasupra se așează roșiile, fără pieliță și puțin zdrobite cu furculița; se sărează și piperează cu piper roșu proaspăt măcinat. Din nou se lasă la cald cca. 20 minute.
3. Se pune la copt, în cuptor preîncălzit la 250 °C, cca. 20 minute. Se scoate și se așează mozzarella tăiată rondele pe toată suprafața pizzei; se stropește cu ulei de măsline; se presară oregano și frunzulițe de busuioc. Se repune în cuptor pentru 10 minute.
Se servește tăiată bucăți, "Ketchup picant cu stevie 340g" după plac.