Pizza Margherita

Ingrediente

Aluat: 400 gr. făină,
25 gr. drojdie de bere,
6 linguri de ulei de măsline extravirgin, sare.  

Garnitura: 350 gr. roșii, 300 gr. mozzarella, ulei de măsline, câteva frunze de busuioc, oregano, sare, piper roșu 

Preparare

Se prepară aluatul de pizza: se amestecă ingredientele și aluatul rezultat se ține la cald ca să crească, apoi se întinde pe o planșetă înfăinată. Se pune într-o formă rotundă și unsă cu ulei de măsline.
2. Deasupra se așează roșiile, fără pieliță și puțin zdrobite cu furculița; se sărează și piperează cu piper roșu proaspăt măcinat. Din nou se lasă la cald cca. 20 minute.
3. Se pune la copt, în cuptor preîncălzit la 250 °C, cca. 20 minute. Se scoate și se așează mozzarella tăiată rondele pe toată suprafața pizzei; se stropește cu ulei de măsline; se presară oregano și frunzulițe de busuioc. Se repune în cuptor pentru 10 minute.

Se servește tăiată bucăți, "Ketchup picant cu stevie 340g" după plac.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
195Kcal
Grăsimi
3.6g
Proteine
10.2g

Alte reţete

Pizza țărănească
5
20m
40m
Pizza Quattro Stagioni
4
40m
45m
Pizza Quattro Formaggi
4
10m
20m
Pizza Capricciosa
4
30m
40m
Pizza cu legume
4
20m
20m