Pizza țărănească

Ingrediente

Pentru aluat: cca. 1 kg făină,
1 lingură oțet,
4-5 linguri ulei,
apă călduță,
1 pachețel drojdie,
1 lingură rasă sare,
1/2 linguriță zahăr.

Compoziția: sos roșii (3 linguri ulei, "Pastă tomate Sultan 70g", cimbru, oregano), cașcaval, mozzarela (sau caș cu telemea), șuncă fiartă, pastramă de pui, salam picant, pește (la alegere), ciuperci, ardei roșu, ardei verde, măsline. 

Preparare

Aluatul:1/2 din faină se amestecă cu apa, drojdia, sarea, zahărul și oțetul. Se lasă la dospit 30 min., după care se frământă cu făina (adăugând treptat), aluatul sa fie puțin mai moale, ca cel de pâine, și la sfârșit se frământă și cu ulei. Se pune la frigider acoperit cu o pungă. După 60 min. se scoate și se împarte în 3 parți egale, fiecare bucată se da bine prin făină și se întinde în tavă (rotundă) unsa cu ulei. Peste aluat se adaugă sosul, brânzeturile, ciupercile, salamurile și măslinele (se poate sparge și un ou deasupra). Se coace la foc mare cca. 30-40 min.

Se servește tăiată bucați, cu toping de "Pastă tomate Sultan 70g" după plac.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
264Kcal
Grăsimi
9.5g
Grăsimi saturate
4.3g
Proteine
11.9g
Fibre
1.7g
Zahăr
4g

Alte reţete

Pizza Margherita
4
30m
20m
Pizza Quattro Stagioni
4
40m
45m
Pizza Quattro Formaggi
4
10m
20m
Pizza Capricciosa
4
30m
40m
Pizza cu legume
4
20m
20m
Nou!
Penne cu usturoi şi sos de roşii
5
30m
15m
Nou!
Spaghete cu sos
5
15m
60m
Ardei umpluţi
5
25m
120m
Nou!
Vinete cu piept de pui
4
25m
120m
Chifteluțe cu sos de roșii
4
30m
20m
Paste cu sos de tomate
4
30m
15m
Chifteluțe de pește cu sos de ciuperci
4
60m
60m
Lasagna cu carne și ciuperci
4
50m
45m
Ciorbă țărănească de pasăre
2
20m
120m
Ciorbă de perișoare
10
25m
50m
Ciorbă de fasole boabe
4
20m
120m
Ostropel de pui
4
20m
60m
Varză proaspătă călită de post
4
20m
80m