Meniu
Pentru aluat: cca. 1 kg făină,
1 lingură oțet,
4-5 linguri ulei,
apă călduță,
1 pachețel drojdie,
1 lingură rasă sare,
1/2 linguriță zahăr.
Compoziția: sos roșii (3 linguri ulei, "Ketchup picant Sultan 5kg", cimbru, oregano), cașcaval, mozzarela (sau caș cu telemea), șuncă fiartă, pastramă de pui, salam picant, pește (la alegere), ciuperci, ardei roșu, ardei verde, măsline.
Aluatul:1/2 din faină se amestecă cu apa, drojdia, sarea, zahărul și oțetul. Se lasă la dospit 30 min., după care se frământă cu făina (adăugând treptat), aluatul sa fie puțin mai moale, ca cel de pâine, și la sfârșit se frământă și cu ulei. Se pune la frigider acoperit cu o pungă. După 60 min. se scoate și se împarte în 3 parți egale, fiecare bucată se da bine prin făină și se întinde în tavă (rotundă) unsa cu ulei. Peste aluat se adaugă sosul, brânzeturile, ciupercile, salamurile și măslinele (se poate sparge și un ou deasupra). Se coace la foc mare cca. 30-40 min.
Se servește tăiată bucați, cu toping de "Ketchup picant Sultan 5kg" după plac.