Meniu
Paste (pachet de 500 gr),
ulei,
boia de ardei iute,
oregano,
legume: morcov, ceapă, cotor frunză de țelină (neapărat), mazăre, ardei gras, ciuperci, boabe de porumb sau orice alte legume aveți la îndemână,
"Bulion Rozina 1000g",
parmezan (1 plic de 40-50 grame. Dacă aveți, puteți folosi mai mult)
sare
ulei - 50 ml
boia iute dupa gust
oregano - 1/2 linguriță rasă
frunze de țelină - 1/2 legătură
legume - după posibilități - 2 morcovi, 2 cepe tăiate solzi, 2 linguri de mazăre
Pastele se fierb în apa cu sare, apoi se scurg. Se fierb atât timp cât scrie pe pachet. Legumele (mai puțin roșiile) se călesc în ulei, apoi se adaugă apa și se lasă să se înnăbușe. Se reglează din sare, boia iute, oregano. Se adaugă roșiile (în cazul ăsta adăugați 1 linguriță de zahăr, la suc de roșii și bulion nu este cazul). Se lasă să scadă și când sosul a căpătat consistența dorită se adaugă pastele și se amestecă ușor, la foc mic. În timpul ăsta se adaugă 1/2 din plicul de parmezan de 50 gr. După omogenizare se ia de pe foc. Restul de parmezan se pune în farfurie pe deasupra.