Meniu
400 gr carne tocată pui
300 gr orez
2 buc ceapă
2 linguri de "Pastă tomate Sultan 720g",
sare,
piper,
1 lingură boia,
delikat
frunze țelină
100 ml ulei
20 buc ardei grași
3-4 roșii
Ceapa se taie mărunt și se călește cu 100 ml ulei cu 1 lingură boia și se lasă pe foc cât să se omogenizeze. Orezul se adaugă la carnea tocată împreună cu ceapa călită. Adăugăm sare, piper măcinat, delikat și amestecăm totul bine. Se condimentează. Ardeii ii tăiem roată la capătul cu codița și scoatem semințele. Spălăm ardeii și ii umplem cu umplutura de carne. Tăiem câteva roșii rondele și pe fiecare ardei vom pune capac o felie de roșie. În oala în care urmează să punem la fiert ardeii așezăm bucățile de ardei rămași de la decupat și 3-4 frunze de țelină, peste așezăm ardeii umpluți, mai punem resturile de roșii dacă au mai rămas, punem cam 1 linguriță sare, 2 linguri de "Pastă tomate Sultan 720g" , câteva boabe de piper și apă cât să acopere ardeii. Deasupra lor așezăm o farfurie mică, acoperim apoi cu un capac și le dăm la fiert la foc mic.