Meniu
500g carne tocată de vită
1 ceapă medie
1 cartof micuț sau 1 felie de franzelă
1 ou
1/2 legătură de pătrunjel
1/2 legătură de mărar
2 caței de usturoi
sare, piper
1 lingură cu vârf de făină ulei pentru prăjit
Pentru sos: 5 linguri "Pulpă de Roșii Sultan 400g", 2 pahare de apă, piper boabe, o linguriță de făină, 2-3 linguri ulei, 2 foi de dafin
1. Se pot da toate prin mașina de tocat (excepție făină), sau se taie marunt pătrunjelul, mărarul, ceapa, iar usturoiul se pisează. Cartoful se dă prin răzătoarea mică. Dacă se pune pâine - o felie de 2 cm - se înmoaie în apă, se stoarce bine și se taie marunt. Oul se bate bine. Se amestecă toate ingredientele bine, inclusiv sarea și piperul.
2. Se fac biluțe cu diametrul de aproximativ 3-4 cm. Se tăvălesc prin făină, apoi se prăjesc în ulei la foc mediu. Uleiul trebuie să le acopere sau cel puțin să fie până la jumătate că să se poată prăji pe ambele părți, pe rând. Sunt gata când sunt bine rumenite.
Se prepară sosul de roșii astfel:
"Pulpă de Roșii Sultan 400g", se diluează cu apă. Se adaugă făina, uleiul, foile de dafin, piperul și sarea. Sosul se toarnă peste chifteluțele așezate într-o tavă adâncă și se dau la cuptor la foc mic, 15-20minute.