Chifteluțe de pește cu sos de ciuperci

Ingrediente

1,5 kg pește oceanic
- 200 g franzelă
- 200 g ceapă
- 125 g ulei
- 3 buc ouă
- 2 leg verdeață
- 600 g ciuperci
- 100 g morcovi
- 100 g telină
- 100 g făină
- 50 g unt
- 100 ml vin
- 30 g "Pastă tomate Sultan 580g"
- piper
- sare

Preparare

Se scot fileurile peștilor și se trec de două ori prin mașina de tocat împreună cu franzela înmuiată în lapte și stoarsă bine. Se adaugă jumătate din cantitatea de ceapă tocată mărunt și călită în ulei, o legatură de verdeață tocată, ouăle, piperul și sarea și se amestecă bine. Se formează chifteluțe, se trec prin făină și se prăjesc în ulei. În uleiul rămas se călește zarzavatul de supă dat pe răzătoare și restul de 100 g ceapă tocată. Se adaugă făina rămasă, se stinge cu "Pastă tomate Sultan 580g" subțiat cu apă fierbinte și se lasă să fiarbă 30 min., apoi se pasează printr-o sită. Ciupercile se taie julien, se călesc în unt, se sting cu un polonic de sos și se toarnă peste restul de sos. Se pun chifteluțele în sos, se adaugă vinul și se fierb împreună circa 15 min. La sfârșit se potrivește gustul de sare și se adaugă restul de verdeață.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
450Kcal
Grăsimi
7.4g
Proteine
40g
Fibre
1.5g
Zahăr
1.2g

Alte reţete

Ardei umpluţi
5
25m
120m
Chifteluțe cu sos de roșii
4
30m
20m
Ciorbă de fasole boabe
4
20m
120m
Ciorbă de perișoare
10
25m
50m
Ciorbă țărănească de pasăre
2
20m
120m
Lasagna cu carne și ciuperci
4
50m
45m
Ostropel de pui
4
20m
60m
Paste cu sos de tomate
4
30m
15m
Nou!
Penne cu usturoi şi sos de roşii
5
30m
15m
Pizza cu legume
4
20m
20m
Pizza țărănească
5
20m
40m
Nou!
Spaghete cu sos
5
15m
60m
Varză proaspătă călită de post
4
20m
80m
Nou!
Vinete cu piept de pui
4
25m
120m
Pizza Quattro Stagioni
4
40m
45m