Meniu
1,5 kg pește oceanic
- 200 g franzelă
- 200 g ceapă
- 125 g ulei
- 3 buc ouă
- 2 leg verdeață
- 600 g ciuperci
- 100 g morcovi
- 100 g telină
- 100 g făină
- 50 g unt
- 100 ml vin
- 30 g "Pastă tomate Sultan 70g"
- piper
- sare
Se scot fileurile peștilor și se trec de două ori prin mașina de tocat împreună cu franzela înmuiată în lapte și stoarsă bine. Se adaugă jumătate din cantitatea de ceapă tocată mărunt și călită în ulei, o legatură de verdeață tocată, ouăle, piperul și sarea și se amestecă bine. Se formează chifteluțe, se trec prin făină și se prăjesc în ulei. În uleiul rămas se călește zarzavatul de supă dat pe răzătoare și restul de 100 g ceapă tocată. Se adaugă făina rămasă, se stinge cu "Pastă tomate Sultan 70g" subțiat cu apă fierbinte și se lasă să fiarbă 30 min., apoi se pasează printr-o sită. Ciupercile se taie julien, se călesc în unt, se sting cu un polonic de sos și se toarnă peste restul de sos. Se pun chifteluțele în sos, se adaugă vinul și se fierb împreună circa 15 min. La sfârșit se potrivește gustul de sare și se adaugă restul de verdeață.