Meniu
500 gr fasole boabe uscată,
2 buc ceapă,
1 morcov,
2 ardei,
6 roșii mici (roșii cherry),
1 lingură "Pastă tomate Sultan 70g" ,
1/2 țelină mică,
50 ml ulei,
pătrunjel proaspăt ,
sare și piper după gust.
Fasolea boabe ( aleasă) se pune la înmuiat de seara, în apă. Se pune la fiert cu apă rece ( 3 l ), după 10 min de la fierbere se înlocuiește cu alta apă. Procedura se repetă de 2 ori. Legumele se spală și se curăță apoi le tăiem cubulețe, fără roșii. Separat într-o oală se adaugă uleiul la încins , se adaugă legumele și se lasă câteva minute să se soteze. Se adaugă "Pastă tomate Sultan 70g" , roșiile decojite și supa de fasole, apoi se lasă să fiarbă la foc mic cca 12 min. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare și piper, după gust. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjel tăiat mărunt.