Ciorbă de fasole boabe

Ingrediente

500 gr fasole boabe uscată,
2 buc ceapă,
1 morcov,
2 ardei,
6 roșii mici (roșii cherry),
1 lingură "Pastă tomate Sultan 70g" ,
1/2 țelină mică,
50 ml ulei,
pătrunjel proaspăt ,
sare și piper după gust.

Preparare

Fasolea boabe ( aleasă) se pune la înmuiat de seara, în apă. Se pune la fiert cu apă rece ( 3 l ), după 10 min de la fierbere se înlocuiește cu alta apă. Procedura se repetă de 2 ori. Legumele se spală și se curăță apoi le tăiem cubulețe, fără roșii. Separat într-o oală se adaugă uleiul la încins , se adaugă legumele și se lasă câteva minute să se soteze. Se adaugă "Pastă tomate Sultan 70g" , roșiile decojite și supa de fasole, apoi se lasă să fiarbă la foc mic cca 12 min. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare și piper, după gust. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjel tăiat mărunt.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
82Kcal
Grăsimi
0.4g
Proteine
5.2g
Fibre
3.7g

Alte reţete

Pizza cu legume
4
20m
20m
Chifteluțe cu sos de roșii
4
30m
20m
Paste cu sos de tomate
4
30m
15m
Chifteluțe de pește cu sos de ciuperci
4
60m
60m
Lasagna cu carne și ciuperci
4
50m
45m
Ciorbă țărănească de pasăre
2
20m
120m
Ciorbă de perișoare
10
25m
50m
Ostropel de pui
4
20m
60m
Varză proaspătă călită de post
4
20m
80m
Nou!
Penne cu usturoi şi sos de roşii
5
30m
15m
Nou!
Spaghete cu sos
5
15m
60m
Pizza țărănească
5
20m
40m
Ardei umpluţi
5
25m
120m
Nou!
Vinete cu piept de pui
4
25m
120m
Pizza Quattro Stagioni
4
40m
45m