Ostropel de pui

Ingrediente

4 pulpe mari de pui
1 lingură rasă boia de ardei dulce
1 lingură de făină
2 linguri de ulei
1 pahar de vin alb
1 cană supă de pui
5 căței de usturoi
1 ceapă mare
2 ardei grași
2 roșii decojite, tăiate felii
1 lingură "Pastă tomate Sultan 70g"
2 foi de dafin
sare și piper
pătrunjel tocat pentru servire

Preparare

Spălați pulpele de pui. Tăiați ceapa peștișori, ardeiul gras julienne. Tocați usturoiul. Încingeți uleiul într-o cratiță încăpătoare și rumeniți bucățile de pui pe toate părțile. După ce carnea s-a rumenit adăugați în cratiță ceapa, usturoiul, ardeiul gras și lăsați-le să-și elibereze aroma. Adăugați boiaua și o lingura de făină, amestecați-le cu restul ingredientelor și lăsați-le să se rumenească. Adăugați foile de dafin și roșiile tăiate cubulețe sau felii mari. Stingeți totul cu vinul și "Pastă tomate Sultan 70g" diluată în supa de pui. Acoperiți crațița și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mediu timp de 30-40 de minute până când carnea s-a făcut și sosul s-a legat. Sărați și piperați după gust.

Informații nutriționale (100g)
Calorii
157Kcal
Grăsimi
6.5g
Grăsimi saturate
1.2g
Proteine
17.3g
Fibre
0.2g
Zahăr
2.1g

Alte reţete

Pizza cu legume
4
20m
20m
Chifteluțe cu sos de roșii
4
30m
20m
Paste cu sos de tomate
4
30m
15m
Chifteluțe de pește cu sos de ciuperci
4
60m
60m
Lasagna cu carne și ciuperci
4
50m
45m
Ciorbă țărănească de pasăre
2
20m
120m
Ciorbă de perișoare
10
25m
50m
Ciorbă de fasole boabe
4
20m
120m
Varză proaspătă călită de post
4
20m
80m
Nou!
Penne cu usturoi şi sos de roşii
5
30m
15m
Nou!
Spaghete cu sos
5
15m
60m
Pizza țărănească
5
20m
40m
Ardei umpluţi
5
25m
120m
Nou!
Vinete cu piept de pui
4
25m
120m
Pizza Quattro Stagioni
4
40m
45m