Meniu
1,5 kg piept de pui dat prin mașina de tocat
3 cepe medii
o ceșcuță orez
o ceșcuță "Bulion Sultan 310g"
varză murată
piper
o linguriță boia de ardei dulce
sare
o legătură mărar
o legătură pătrunjel
Ceapa se curăță, se spală, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei, după care se adaugă orezul spălat în apă călduță. După ce s-au călit, se dă la rece.
Într-un vas se pune pieptul tocat, se adaugă ceapa călită (deoarece carnea din piept de pui este prea fadă) împreună cu orezul, piperul, boiaua de ardei dulce, sare, verdeață tocată mărunt, jumătate din ceșcuță de BULION SULTAN și se amestecă bine, după care se formează sarmalele.
Pe fundul unei oale, se pune varza tocată fideluță, iar apoi sarmalele, în straturi, având grijă ca ultimul strat să fie din varză tocată.
Se pune apa călduță, cât să acopere sarmalele, și se fierb circa 1,5 - 2 ore pe foc mic. Din când în când, dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă caldă.
Se bagă apoi la cuptor până când acestea sunt foarte bine fierte (aproximativ o oră).
Înainte de a se băga la cuptor, se pune diferența de bulion dezlegat cu puțină apă.
Pentru a verifica dacă sunt făcute, se scoate una pe o farfurie și se încearcă cu furculița (dacă se taie ușor).